Blog

Želiš i ti pričati s našim cBotom?

Ako ozbiljan dio vašeg poslovanja čini svakodnevno odgovaranje na "ista ili slična" pitanja ili svakodnevna provedba "istih ili sličnih" scenarija, onda želite upoznati našeg cBota!
, 12.10.2017.

Plati struju. Želim platiti račun za struju. Htio bih platiti struju. Eh, kada bi barem postojao dovoljno inteligentan sustav kojemu bih mogao reći ili napisati bilo koju od ovih varijanti, a da shvati moju namjeru i na kraju obavi taj posao. Sad postoji. I izgleda jako dobro. 🙂

Povijest nas uči

Kada smo prije 4 godine krenuli s idejom da malo eksperimentiramo s hrvatskim jezikom u smislu obrade i razumijevanja, nismo ni slutili kamo će nas to odvesti. Iz eksperimenta je prvo nastao interni projekt izrade kompletne analitičke platforme koja je u konačnici rezultirala i prvim produktom na istoj: „SentiMenter“ – sada već dobro poznat na domaćem tržištu. SentiMenter prikuplja podatke (postove, komentare) s društvenih mreža i drugih izvora (blogova, foruma), analizira tekst te ga obogaćuje dodatnim informacijama kao što su sentiment (raspoloženje koje prevladava u tekstu) i ključne riječi. S obzirom na to da smo tada puno razgovarali s tvrtkama i marketinškim agencijama koje spomenuti posao za klijente obavljaju ručno, nastavili smo nadograđivati našu platformu za primjenu novih algoritama za obradu i razumijevanje hrvatskog jezika u drugom kontekstu.

Korak po korak doveo je do toga da smo prije nekih mjesec dana na istoj platformi završili projekt izrade produkta za automatsku konverzaciju na hrvatskom jeziku – cBot.

Bot po bot

Botovi su trenutno jedan od najpopularnijih trendova u raznim granama poslovanja kao što možete vidjeti na grafičkoj statistici iz Forbes izvora.

Moramo priznati da je naš put izrade ovog produkta bio zapravo suptilan, tj. bio je logična nadogradnja na postojeću platformu. Realizaciji nismo pristupili startup taktikom već s namjerom da učinimo samu platformu snažnijom, bogatijom i iskoristivom u različitim poslovnim kontekstima. Nakon beta verzije koja je bila gotova u veljači 2017. napokon je spremna konačna verzija bota čija je primjena prilično velika čak i ako samo ako gledamo kontekst automatizacije konverzacije. Zapravo neispravno je reći konačna jer naš bot neprestano uči, u tome i je čarolija njegove realizacije na spomenutoj našoj NLP (natural language processing) platformi.

cBot je naš odgovor na pitanje s početka; to je inačica platforme koja razumije hrvatski jezik i omogućava dizajniranje end-to-end dijaloga između korisnika i backend sustava te stvarno izvršavanje korisničkih namjera. Srce cBota predstavlja niz inteligentnih algoritama za analizu hrvatskog teksta te implementacija algoritama strojnog učenja kojima se korisnici mogu samostalno služiti kako bi učili cBot razumijevanju novih stvari.

O botovima ste vjerojatno već puno čitali i poanta je sljedeća: ako ozbiljan dio vašeg poslovanja čini svakodnevno odgovaranje na “ista ili slična” pitanja ili svakodnevna provedba “istih ili sličnih” scenarija, onda ste ozbiljan kandidat i za naš cBot.

We want demo! 🙂

Više o cBotu možete saznati u kratkom demo filmu.

Za više detalja kontaktirajte nas putem maila na chatbot@croz.net.

Tagovi:
Povratak