Blog

Student Show Off: 2 x veći, zanimljiviji i veseliji

Jedno od najiščekivanijih događanja u CROZ-u je Student Show Off. Iako se ove godine održao tek drugi put, količina pozitivne atmosfere koju donosi sa sobom zarazila je apsolutno sve CROZ-ovce.
, 07.12.2017.

Prije smo pisali o tome što Student Show Off je, ali ponovit ćemo u kratkim crtama. Riječ je o jednodnevnom događanju na kojem studenti koji su tijekom ljeta (ili malo duže) odrađivali praksu u našim redovima/timovima – prezentiraju ostalim CROZ-ovcima projekte na kojima su radili. Naravno, tu se ne radi o klasičnim Power Point prezentacijama – nego o “malom” sajmu sa štandovima, promomaterijalima, slatkišima i sličnim navlakušama.  🙂

Tijekom ove godine rekordan broj studenata zanatu se učio upravo u CROZ-ovoj tvornici. Dobar dio njih u firmu je došao jer smo se upoznali na FER Job Fairu ili na našem Code Quest natjecanju. Kad smo završili s prijavama za praksu i podvukli crtu, na popisu se našlo njih 43. Uz još 29 studenata koji su s nama malo duže, ukupno njih 72 činilo je tim koji se sprema rasturiti čak 12 jako zanimljivih projekata koje su pripremili njihovi budući mentori.

Prije početka prakse za studente je održana radionica formiranja timova na kojoj su im prezentirani svi projekti, te su ovisno o vlastitim preferencijama birali one na kojima žele raditi. Za manje od 3 sata bili su raspoređeni u timove, što možemo zahvaliti našim divnim facilitatorima.

A onda se krenulo s “pravim poslom”. Mentori su budnim okom pazili što studenti rade, pomagali im i usmjeravali ih. Timovi su odlično funkcionirali i zadaci su se uspješno odrađivali. 🙂

Show is on

Tri mjeseca su jaaako brzo proletjela i stiglo je vrijeme za drugo izdanje Student Show Offa. Pripreme za prezentacije bile su jako opsežne jer je svaki tim htio da upravo njihov štand bude najbolji i privuče najviše posjetitelja. Radili su letke, plakate, pripremali demoverzije aplikacija koje su razvijali (a neki čak i pekli kolače i pisali na njih ime projekta – i naravno da je većina CROZ-ovaca prvo posjetila taj štand :)).

Student Show Off održan je 28. rujna. Bio je veseliji, posjećeniji i zanimljiviji nego je većina ekipe očekivala. CROZ-ovci su minglali od štanda do štanda, testirali aplikacije i družili se sa studentima i mentorima koji zaslužuju apsolutno sve pohvale za projekte koje su odradili, ali i način na koji su ih prezentirali.

Pravu atmosferu možete doživjeti ako pogledate video.

 

Projekti na kojima su studenti radili:

Projekti su bili raznovrsni, a bome i tehnologije. Od Spring Boota, Angulara 4, Reacta, WebSocketsa, Liquibasea, Thymeleafa, TinyMCE, docx4j, Mustachea, Pythona, Scale, Kotlina, Elasticsearcha, PostgreSQL-a i JavaFX pa sve do IBM Cognos Framework Managera, IBM Cognos Analyticsa, Apache Sparka, Hadoopa, Oracle DB, R-a i Hyperledger Fabric (IBM) & Composear, OpenShifta, Dockera i Arduina. A kad se navedene tehnologije spoje s idejama i znanjem ekipe, nastanu iduće stvari:

 • Smart fridge projekt – upravljanje električnim uređajima koji pomoću kompresora imaju sposobnost akumuliranja električne energije iz udobnosti vlastita doma 24/7.
 • Podaci na dlanu – vizualizacija podataka na simuliranim kartičnim transakcijama u Hrvatskoj.
 • TeamWatch – on/off boarding web aplikacija koja je ubrzala, automatizirala i značajno olakšala proces uvođenja novih zaposlenika u sustav i obrnuto.
 • TeamWatch – Line Management – aplikacija koja olakšava vođenje bilješki, ugovora, podsjetnika, procesa certificiranja, pohvala, kritika, povišica itd.
 • KriptoPošta – aplikacija kojom možete jednostavno označiti dio dokumenta koji želite zaštititi i pretvoriti ga u QR kod koji mogu pročitati samo odabrane osobe.
 • tDocs – aplikacija koja pretvara posao mučnog pisanja specifikacije u vašu novu najdražu stvar na svijetu. Kako? Brzim i jednostavnim dodavanjem radnih okolina, predložaka i korisnika.
 • Data Science – Advance Analytic Framework ­– analiza podataka i izgradnja modela koji predviđaju proizvodnju električne energije u vjetroelektranama na temelju vremenskih prognoza.
 • Timelyweb aplikacija koja omogućava jednostavniji pregled i organizaciju odsustava (GO, BO, HO…) unutar tima, kata ili bilo koje proizvoljne grupe zaposlenika.
 • Chatbot platforma – platforma koja omogućava definiranje konverzacijske logike za chatbot.
 • Pinboard – aplikacija za virtualne oglasne ploče.
 • Kupoprodaja nekretnina na Blockchain platformi – platforma na kojoj se izlažu svima vidljivi tzv. “pametni ugovori” koje kupac i prodavatelj potpisuju kod javnog bilježnika (digitalno), a sve institucije potvrđuju (ili odbijaju) transakciju.
 • Bucko – jednostavna tražilica koja omogućava pretragu koda unutar firme.
Tagovi:
Povratak