Blog

Novi IBM z14 – moćniji i sigurniji nego ikad prije

Kao dugogodišnji IBM partner i tvrtka koja ima zaista veliko iskustvo u implementaciji i modernizaciji mainframe tehnologija – možemo samo reći da skidamo kapu za z14!
, 20.07.2017.

Prije tri dana IBM je predstavio novu generaciju svojih mainframe računala – z14. z Systems računala su već dugi niz godina simbol pouzdanosti, sigurnosti i skalabilnosti, a novosti koje donosi z14 predstavljaju ogroman iskorak u svijetu enterprise poslužitelja.

IBM-ov mainframe tim je tri godine prikupljao informacije i analizirao iskustva i potrebe više od 150 postojećih mainframe korisnika kako bi isporučili proizvod koji može odgovoriti na sve potrebe današnjeg IT tržišta. Kao dugogodišnji IBM partner i tvrtka koja ima zaista veliko iskustvo u implementaciji i modernizaciji mainframe tehnologija – možemo samo reći da skidamo kapu za z14! A evo i zašto.

Sigurnost i zaštita podataka su glavni prioritet svake moderne kompanije. Nije previše potrebno objašnjavati zašto je to tako. Spomenut ćemo da na vrata kuca uvođenje GDPR regulative kojom se na tržištu Europske Unije pokušava regulirati upravo taj problem, koja je obvezujuća za sve kompanije koje egzistiraju ili posluju na navedenom tržištu i koja zahtjeva iznimno visoku razinu enkripcije podataka. Druga stvar jest i jedna ne baš lijepa prognoza – stručnjaci predviđaju da će do 2022. godine cyber napadi prouzročiti više od 8 trilijuna dolara štete svjetskom gospodarstvu. Razmislite jesu li vaši sustavi i podaci dovoljno sigurni i jeste li spremni odgovoriti na potencijalne cyber napade i štete koje uzrokuju? (Nadamo se da ste sigurni u vlastiti odgovor. 🙂 )

To su samo neki od razloga zbog koji je kod z14 najveći naglasak stavljen na enkripciju podataka! IBM je siguran da s novim funkcionalnostima zadovoljava sve zakonske regulative koje se tiču zaštite podataka, omogućava 18 puta bržu enkripciju u usporedbi sa x86 platformom i to u svim fazama manipulacije i upravljanja podacima. Ovo je jedino rješenje na tržištu koje omogućava enkripciju na nivou firmvera, hardvera, operativnog sustava i middleware-a. Osim toga, ima i izuzetno velik procesorski kapacitet dostupan za enkripciju. Prevedeno u brojke to znači da podržava 12 milijardi enkripcijskih transakcija u danu.

Osim enkripcije z14 donosi i novosti na području analitike i clouda. Tako za ovo prvo IBM naglašava velike mogućnosti z14 u pogledu podrške analitike podataka u realnom vremenu dok za drugo ističe mogućnost konsolidacije velikog broja Linux poslužitelja.

IBM je novom serijom z Systems (IBM Z) računala iskoračio daleko ispred konkurencije. Postojeći korisnici imaju mnogo razloga da se zadrže na mainframe-u, a sigurni smo da će i mnogi novi objeručke prihvatiti sve benefite koje ova tehnologija donosi. Ako trebate pomoć, savjet ili imate pitanja – naš mainframe tim vam je na raspolaganju.

Tagovi:
Povratak