Blog

Ljetni akcelerator u punom pogonu

Da ne bi ostalo sve na super kul najavama, donosimo kratki report što se zadnjih 10 dana radilo na ljetnom akceleratoru.
, 20.07.2018.

Da ne bi ostalo sve na super kul najavama, donosimo kratki report što se zadnjih 10 dana radilo na ljetnom akceleratoru. Market of Skills smo spomenuli u prethodnom blogu, a održan je prošli ponedjeljak. Pod budnim okom naših agilista koji su facilitirali radionicu, mentori su predstavili projekte, a studenti u rekordnom roku odabrali baš onaj projekt u kojem vide najviše prilika za učenje i zabavu.

Kad smo postavili temelje, timovi su se upoznavali s metodologijama, tehnologijama i poslovnim opisima zadataka. I onda je uslijedila trodnevna Spring edukacija, ali se pojavio i prvi projektno-timski „problem“ – trebalo ići dočekati Vatrene što nismo imali u planu i programu. Kasnili su oni, a i mi s User story mapping radionicom koju smo morali pomaknuti za idući dan. Ipak sve smo uspjeli odraditi kako spada. Radionica je održana, timovi su uspjeli kreirati široku sliku produkta i funkcionalnosti i onda to sve fino podijeliti u korake iliti release-eve. Na osnovu njih kreiran je Backlog, odnosno lista prioretiziranih funkcionalnosti koje će korisniku donijeti najvecu vrijednost.

Prva faza je iza nas i sada letimo prema prvom Sprintu.

Tagovi:
Povratak