Blog

Ljetni akcelerator sprinta i dalje

Prvi radni mjesec je skoro gotov pa smo malo popričali s mentorima da vidimo kakvo je stanje na projektima.
, 02.08.2018.

Ni nesnosne vrućine koje su nas zahvatile zadnjih dana nisu usporile naš ljetni akcelerator. Dapače, timovi rade punom parom. Prvi radni mjesec je skoro gotov pa smo malo popričali s mentorima da vidimo kakvo je stanje na projektima.

Ivana i Tomislav, mentori tima zvanog Garaža kažu da ekipa trenutno privodi polako, ali sigurno kraju prvi sprint. Dečki rješavaju taskove kao od šale, a kolegica analitičarka drži korak s njima tako što raspisuje Test Case-eve kako bi bila spremna za testiranje kada prve funkcionalnosti završe u njenom stupcu na ploči. 🙂 Ekrani su nacrtani za cijelu aplikaciju, podatkovni skupovi raspisani, taskovi definirani pa ekipa trenutno ozbiljno planira drugi sprint.

Na projektu Gamenight, tri studenta rade na aplikaciji za organizaciju gaming druženja. Mentor Bartol kaže da su dečki razvili timsku kemiju te se ispostavilo da su sve vremenske procjene za prvi sprint zapravo bile “precjene”, tako da već sada imaju vremena za refactoring i odlamanje dijela backloga. Dok se polako primiče kraj sprinta, već će imati prvu funkcionalnu verziju aplikacije, a krenuli su pisati i testove.

Članovi tima koji rade na projektu Redomat počeli su od skupine stranaca postajati ekipa, kaže metrorica Martina. Hrabro su zakoračili u prvi sprint. Uz usvajanje scrum metoda, koje su do sada znali „samo po pričama“, sada se mogu pohvaliti s uspješno postavljenom razvojnom okolinom te implementacijom dijela taskova koje su uključili u prvi sprint. Užurbano rade kako bi stigli odraditi i ostale taskove definirane u to-do listi sprint backloga. Polako, ali sigurno postavljaju se dobri temelji projekta, a uskoro će još jače zakoračiti u drugi sprint.

Prvi put dolaskom na prakse isplanirani sprint je bio dosta lagan, ali su dečki na projektu TreatMe pokazali zavidno znanje i izvršavanje zadataka. Mentor Borna kaže da je ugodno iznenađen njihovim napretkom kroz ovih prvih par tjedana i da ima visoka očekivanja od tima. Projekt je postavljen na noge, a za potpuno zaokruženu priču potrebno je uspostaviti deployment pipeline na OpenShift.

#dobrojesve! Uskoro se javljamo s novim izvještajem. 🙂

Tagovi:
Povratak