Blog

Dva zanimljiva dana u Kuvajtu

CROZ se pridružio hrvatskoj delegaciji tijekom dvodnevnog posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kuvajtu.
, 07.02.2017.

Dok sjedim na aerodromu u Kuvajtu iza mene su dva dana puna sastanaka i događanja. Moj novi mali prijatelj – STEMI Hexapod spokojno spava pokraj mene. Iscrpljen je jer je ovo i za njega bio vrlo uzbudljiv put. Po cijele dane je plesao okolo i rekao bih da je on najveća zvijezda ovog putovanja.

CROZ se pridružio hrvatskoj delegaciji tijekom dvodnevnog posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kuvajtu. Iskoristili smo ovu izvrsnu priliku kako bismo prezentirali naša znanja na kuvajtskom tržištu. Prvi smo projekt u Kuvajtu odradili davne 2006. godine, ali dosad nismo imali prilike imati sastanke na ovako visokoj razini.

Susreli smo se s Anasom Khalidom Al-Salehom, ministrom financija te cijelim njegovim timom i podijelili naša iskustva vezana uz informacijske sustave za oporezivanje. Uz to, susreli smo se i s Mohammadom Abdualtifom Al-Faresom, ministrom obrazovanja, kojem smo prezentirali STEMI heksapod i platformu za učenje inženjerskih vještina.

Nadamo se da ćemo s prijateljima u Kuvajtu nastaviti razgovore koji će na kraju rezultirati stvarnim projektima. Vrlo sam optimističan po tom pitanju s obzirom na to da je ukupni dojam bio jako prijateljski, a atmosfera ugodna i topla. Uvjeren sam da su pred nama odlične prilike za suradnju između Hrvatske i Kuvajta.
Svakako želim naglasiti izvrsnu organizaciju ovog posjeta. Ovo je izvrstan primjer kako hrvatska gospodarska diplomacija može uvelike pomoći hrvatskim tvrtkama. Izvrsna priprema, savršena logistika, a ponajviše pozitivna atmosfera koju je ostvarila hrvatska državna delegacija u razgovorima s domaćinima iz Kuvajta

I zbilja sam uživao u ovom boravku u Kuvajtu. Nadam se skorom povratku. 🙂

Tagovi:
Povratak