Blog

CROZ-ov ljetni akcelerator - kako je organiziran

Manje od tjedan dana prije početka pričamo i o organizacijskim detaljima prakse.
, 29.06.2018.
Ljetna praksa je ozbiljna stvar! Imamo nekoliko izazova pa ćemo se podijeliti u timove. Neki su izazovi takvi da će nam trebati više timova. Dijelom je to zato što smo si postavili visoke ciljeve pa stvarno ima posla, a dijelom i zato što će se rješenja sastojati od više modula za koje su potrebna različita tehnološka znanja. Zato ćemo posao podijeliti na timove i raditi zajedno.
Timove ćemo oformiti na početku prakse. Postavit ćemo neke osnovne okvire i pravila za formiranje timova, a onda ćemo inicijativu oko formiranja prepustiti sudionicima. Formiranje timova bit će samoorganizirajuća aktivnost. Probali smo to već lani i bilo je dobro. Pristup je inače poznat kao Market of Skills.
Praksa će trajati malo manje od tri mjeseca. Bit će to intenzivno razdoblje jer ćemo osim o tehničkim stvarima pričati i o tome kako se softver proizvodi i kako se radi u timovima. Zašto je to važno? Zato što u ovoj igri ne pobjeđuju oni koji najbrže tipkaju već oni koji se najbolje razumiju.

Svaki tim će imati jaki mentorski par, mamu i tatu koji će ih pratiti tijekom rada (krasni momci, otkrit ćemo vam ih ovih dana), a poslušat će i seriju predavanja našeg Hrvoja Šimića na različite teme iz softverskog inženjerstva.
Sve skupa će tradicionalno završiti Student Show Off-om na kojem će timovi prezentirati svoja postignuća.
Sve u svemu, zvuči kao dobro isplanirano ljeto. 🙂
Tagovi:
Povratak