Blog

Agilno održavanje z/OS softverskih produkata

Ako niste još migrirali na novije podržane verzije, krajnje je vrijeme.
, 26.06.2017.

Danas je agilan razvoj poslovnih aplikacija sve važniji. Međutim, da bismo ostvarili agilan razvoj aplikacija, potrebno je imati i agilnu okolinu koja, osim operativnog sustava, obuhvaća aplikacijski poslužitelj, bazu i druge dijelove IT sustava koje skupno zovemo middleware. Ponekad nam je za novu funkcionalnost potrebna najnovija verzija aplikacijskog poslužitelja ili baze te je stoga sistemski middleware potrebno redovito osvježavati tako da se prate najnovije verzije, tj. i u tom području nam je potrebna agilnost. Drugi važan razlog za praćenje aktualnih verzija softvera je i podržanost softvera od strane proizvođača što je vrlo kritično u slučajevima pojave softverskog defekta zbog kojeg kritični poslovni servis neće raditi ili u slučaju nekompatibilnosti produkta s nekim drugim produktom. Ako proizvođač više ne podržava verziju s kojom radimo, nemamo mogućnost na prijavu i rješavanje defekta.

Migracije softverskih produkata na novije verzije u mainframe okolinama traže pomno planiranje, intenzivno testiranje aplikacija, a često i prekide u radu sustava. To su razlozi zbog kojih se takve operacije često odgađaju ‘jer uvijek ima važnijih stvari’, a to onda dovede do usporavanja cijelog razvojnog ciklusa u životu poslovnih aplikacija te zaostajanja u praćenju važećih i podržanih verzija softvera.

Često smo se na našim projektima susretali sa zadatkom da moramo z/OS okolinu sa starih verzija migrirati na najnovije verzije. Taj proces je složen i praćen brojnim rizicima i naša je preporuka ako je ikako moguće izbjegavati takvu situaciju.

CROZ-ovi mainframe stručnjaci imaju vrlo dobro razvijenu metodologiju za održavanje softverskih produkata na z/OS okolini koja obuhvaća postavljanje softverske okoline tako da ju je jednostavno održavati kao i sâm postupak održavanja.

Ako je pak potrebna pomoć u migraciji softvera, naše bogato iskustvo na sličnim projektima sigurno može biti od pomoći.

Ne zaboravite:

  • podrška za DB2 za z/OS v10 ističe 30.9.2017.
  • podrška za CICS v4.1 ističe 30.9.2017.
  • podrška za WebSphere MQ za z/OS v7.1 ističe 6.11.2017.

Ako niste još migrirali na novije podržane verzije, krajnje je vrijeme. U slučaju da vam je potrebna pomoć, CROZ je tu za vas.

Tagovi:
Povratak