Blog@CROZ

Oživimo podatke koristeći Continuous Applications

19.07.2017.
Ako u svojoj organizaciji imate distribuciju podataka koja traje satima, a poslovni proces zahtijeva obradu informacija ASAP (as soon as possible), onda imate pravi big data problem. Kako je moguće taj problem riješiti jednom tehnologijom?
Više

Kako podržati novi core banking sustav?

12.07.2017.
Vjerojatno i sami znate da unutar zadnjih pola godine razne domaće novine puno pišu o nekim poslovnim suradnjama između Mađarske i Hrvatske. No, uvjeravam vas odmah na početku, ovdje se radi o jednoj zaista lijepoj priči, koja, kako vrijeme pokazuje, poprima i sve ljepši nastavak. Radi se o jednom od naših prvih projekata u susjednoj nam zemlji Mađarskoj, što kod mene stvara još veće zadovoljstvo. Radi se o projektu implementacije i konfiguracije IBM UrbanCode Deploy i IBM Rational Integration Tester softvera u MKB banci u Mađarskoj.
Više

4 načina kako postati lider bez ičije dozvole

06.07.2017.
Kako zamišljate lidera? Ima li kravatu i odijelo, fensi titulu, je li članica uprave ili najbolji programer ili prodavač? Muško ili žensko? Razgovara li on glasno? Boje li je se svi ili je vole? Možete li zamisliti sebe kao lidera?
Više

Alfresco 5.2 novosti

19.05.2017.
Alfresco Enterprise 5.2 je dostupan već neko vrijeme pa u ovom kratkom osvrtu donosimo pregled novosti i najznačajnijih promjena.
Više

Timska kickoff radionica

04.05.2017.
Imajući na umu sve faze Tuckmanovog modela kroz koje tim mora proći te da je potrebno između 6 i 12 mjeseci da nakupina ljudi uistinu postane tim, čini se razumnim da im u tome nekako pomognemo.
Više

Održivi mikroservisi

22.04.2017.
Temu novog broja FYI-a odlučili smo posvetiti mikroservisima. Ne radi se nipošto o novoj niti radikalnoj ideji koja bi iz temelja promijenila svijet proizvodnje softvera. Ali radi se ipak o drukčijem načinu promišljanja arhitekture i procesa razvoja softvera, koji s razlogom postaje sve popularniji.
Više