Blog@CROZ

Alfresco 5.2 novosti

19.05.2017.
Alfresco Enterprise 5.2 je dostupan već neko vrijeme pa u ovom kratkom osvrtu donosimo pregled novosti i najznačajnijih promjena.
Više

Timska kickoff radionica

04.05.2017.
Imajući na umu sve faze Tuckmanovog modela kroz koje tim mora proći te da je potrebno između 6 i 12 mjeseci da nakupina ljudi uistinu postane tim, čini se razumnim da im u tome nekako pomognemo.
Više

Održivi mikroservisi

22.04.2017.
Temu novog broja FYI-a odlučili smo posvetiti mikroservisima. Ne radi se nipošto o novoj niti radikalnoj ideji koja bi iz temelja promijenila svijet proizvodnje softvera. Ali radi se ipak o drukčijem načinu promišljanja arhitekture i procesa razvoja softvera, koji s razlogom postaje sve popularniji.
Više

Pet omiljenih alata za moderiranje sastanaka

23.03.2017.
Kako usmjeriti sudionike prema cilju sastanka? Što napraviti kad svi sudionici sastanka uzmu riječ i krenu pričati odjednom? Ili još gore, što kad svi šute, a sat otkucava i vrijeme prolazi? Drago nam je da ste pitali...
Više

Poslovanje s glavom u oblacima

20.03.2017.
“Imagine no possession, I wonder if you can?” zapitao se John Lennon prije ravno 45 godina. Mnogi su u zabludi da je pritom mislio na automobile, stanove i nakit. Samo pravi fanovi znaju da je mislio na IT infrastrukturu. Gdje su tu današnje organizacije i mogu li one u 21. stoljeću preživjeti bez vlasništva nad željezom i softverom?
Više