Blog@CROZ

Što kad zadaci dolaze određenom članu tima

06.03.2017.
Scrum je metoda kojom tim implementira neki proizvod primjenjujući agilne principe rada. Sav posao kojeg tim radi planira se na razini jednog sprinta i vidljiv je na timskoj ploči. Ne postoji dodatni posao sa strane, niti postoji posao za nekog određenog člana tima.
Više

Uvod u Lean Portfolio Management

02.03.2017.
Osnovna ideja Lean Portfolio Managementa je "popraviti" klasični portfolio management na dobrobit korisnika i organizacije, primjenom agilnih i lean principa.
Više

Može li Scrum tim raditi na više projekata?

28.02.2017.
Scrum ne zabranjuje da jedan tim radi na više projekata. Ustvari, iz perspektive tima je nebitno iz kojeg formalnog (administrativnog) projekta dolaze zadaci, sve dok dolaze u zajednički timski backlog i dok svi članovi tima, SM i svi PO-ovi znaju što se događa.
Više

Team.Chat - epizoda #5 - Product Ownership

28.02.2017.
Za Product Owner rolu se dobrovoljno javila jedna voditeljica projekata (zvat ćemo je Ana). Ana prethodno nije imala iskustva sa Scrumom, i kao i većini ostalih u timu, bila joj je potrebna edukacija i coaching.
Više

Lean Coffee i Agile Hrvatska Meetup, i sveprisutni STEMI

25.02.2017.
Nastavljamo s druženjima agilne zajednice, pa smo tako u četvrtak 23.2.2017. organizirali drugi po redu (kako se to kaže, duplo bolji) meetup kod nas u edu-centru u CROZ-u. Ovoga puta smo se odlučili za donekle neuobičajen pristup, bar tu kod nas u Hrvatskoj: Lean Coffee.
Više