Blog@CROZ

Timska kickoff radionica

04.05.2017.
Imajući na umu sve faze Tuckmanovog modela kroz koje tim mora proći te da je potrebno između 6 i 12 mjeseci da nakupina ljudi uistinu postane tim, čini se razumnim da im u tome nekako pomognemo.
Više

Održivi mikroservisi

22.04.2017.
Temu novog broja FYI-a odlučili smo posvetiti mikroservisima. Ne radi se nipošto o novoj niti radikalnoj ideji koja bi iz temelja promijenila svijet proizvodnje softvera. Ali radi se ipak o drukčijem načinu promišljanja arhitekture i procesa razvoja softvera, koji s razlogom postaje sve popularniji.
Više

Pet omiljenih alata za moderiranje sastanaka

23.03.2017.
Kako usmjeriti sudionike prema cilju sastanka? Što napraviti kad svi sudionici sastanka uzmu riječ i krenu pričati odjednom? Ili još gore, što kad svi šute, a sat otkucava i vrijeme prolazi? Drago nam je da ste pitali...
Više

Poslovanje s glavom u oblacima

20.03.2017.
“Imagine no possession, I wonder if you can?” zapitao se John Lennon prije ravno 45 godina. Mnogi su u zabludi da je pritom mislio na automobile, stanove i nakit. Samo pravi fanovi znaju da je mislio na IT infrastrukturu. Gdje su tu današnje organizacije i mogu li one u 21. stoljeću preživjeti bez vlasništva nad željezom i softverom?
Više

Što kad zadaci dolaze određenom članu tima

06.03.2017.
Scrum je metoda kojom tim implementira neki proizvod primjenjujući agilne principe rada. Sav posao kojeg tim radi planira se na razini jednog sprinta i vidljiv je na timskoj ploči. Ne postoji dodatni posao sa strane, niti postoji posao za nekog određenog člana tima.
Više