Blog@CROZ

Može li Scrum tim raditi na više projekata?

28.02.2017.
Scrum ne zabranjuje da jedan tim radi na više projekata. Ustvari, iz perspektive tima je nebitno iz kojeg formalnog (administrativnog) projekta dolaze zadaci, sve dok dolaze u zajednički timski backlog i dok svi članovi tima, SM i svi PO-ovi znaju što se događa.
Više

Team.Chat - epizoda #5 - Product Ownership

28.02.2017.
Za Product Owner rolu se dobrovoljno javila jedna voditeljica projekata (zvat ćemo je Ana). Ana prethodno nije imala iskustva sa Scrumom, i kao i većini ostalih u timu, bila joj je potrebna edukacija i coaching.
Više

Lean Coffee i Agile Hrvatska Meetup, i sveprisutni STEMI

25.02.2017.
Nastavljamo s druženjima agilne zajednice, pa smo tako u četvrtak 23.2.2017. organizirali drugi po redu (kako se to kaže, duplo bolji) meetup kod nas u edu-centru u CROZ-u. Ovoga puta smo se odlučili za donekle neuobičajen pristup, bar tu kod nas u Hrvatskoj: Lean Coffee.
Više

Team.Chat - Epizoda #4 - Review

10.02.2017.
Meni je osobno review jedan od najdražih sastanaka tijekom sprinta. Sastanemo se s korisnicima i stakeholderima, te zajedno prođemo kroz sprint i isporuku.
Više

Apache Spark na z/OS-u

03.02.2017.
Postoji gruba računica po kojoj se Spark na z/OS-u isplati već u slučajevima kada se više od 150 GB podataka sa z/OS-a prebacuje u DWH skladišta na neku drugu platformu.
Više